Diplomaosztó és fotókiállítás

Diplomaosztó és fotókiállítás
Újabb három csoport fejezte be szerdán a Tavirózsa (Nufarul) fotóklub hathetes fotótanfolyamát. A két nagyváradi – egy magyar és egy román – és egy margittai osztály vehette át a diplomákat a fotóklub nagyváradi Sas-palotabeli tantermében Tóth Istvántól, a kurzus és a fotóklub vezetõjétõl.

A kiállítással egybekötött diplomaosztón Tóth István elmondta, hogy a tanítványok megtanulták a digitális valamint az analóg fényképezési technikát és örömmel tapasztalta azt, hogy a tanulók megérzeték azt, hogy a hagyományos fényképészeti módszernek sajátos varázsa van.

Tóth István hozzátette, hogy Európában ma már kevés helyen oktatják a klasszikus fényképezési módszert. Miután Biró László a Nagyváradi Filharmónia hegedûmûvésze két Paganini-capriccioval örvendeztette meg a jelenlevõket.

Tóth István kiosztotta a harminc diplomát, majd megnyitottnak nyílvánította tanulók legjobb vizsgamunkáit felvonultató, összesen negyven fekete-fehér fotóból álló kiállítást, mely május 23-ig látogatható keddenként és csütörtökönként 13-17 órák között a fotóklub Sas-palotában lévõ székhelyén.

Pap István