ERDON Helyi hírek

2008.03.09. 12:03

Független polgármester-jelöltet szeretne a PNL

<p>Marosvásárhely - A PNL összefogásra szólítja fel a román pártokat egy politikailag független marosvásárhelyi polgármester-jelölt állításának érdekében. Az erre vonatkozó tárgyalásokon a demokrata párt nem kívánt részt venni.</p>

Eugen Nicolaescu úgy értékeli, hogy az összefogás eredménye egy olyan polgármester-jelölt kell legyen, Dorin Florea jelenlegi polgármester kivételével, aki képes változtatni a város sorsán. A PNL-s szenátor bírálta Dorin Florea polgármester munkáját, rámutatott, a közvélemény kutatás eredménye kimutatja, hogy a marosvásárhelyiek elégedetlenek a polgármester tevékenységével, a lakosság felé mutatott arroganciájával. Egy független minden párt által és a marosvásárhelyi közvélemény által is elfogadott polgármester-jelöltet alítanának.

Kérdésre válaszolva, miszerint ha Borbély László az RMDSZ jelenlegi jelöltje függetlenként venne részt a választásokon támogatnák-e, Nicolaescu a támogatást Borbély programjától tette függővé de ugyan akkor kijelentette Borbély soha nem fog független jelöltként részt venni a választásokon.

Jelenleg a PNL-nek tizenhárom polgármestere van Maros megyében és ezek számát húszra szeretnék növelni a június elsején sorra kerülő választások alkalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!