Dióverés október második hétvégéjén

Dióverés október második hétvégéjén
Bihar megye – A tavalyi után idén másodszor kerül sor Érmihályfalván a Dióverés – Októberi Szíp Napok fesztiválra, ezúttal október 13.-án és 14.-én.

Az egykori vásárvárosi jelleg/hagyomány felélesztésére kitalált rendezvénysorozatra idén egy héttel később kerül sor, mint tavaly, október második hétvégéjén. Krizsán Csaba alpolgármestertől megtudtuk, hogy továbbra is a hagyományörző-vásári jellegű programok fognak dominálni, és ezekre elsősorban a piac, illetve a strand területén fog sor kerülni. Már a megnyitó sem lesz mindennapi, hiszen a közreműködő Móka színjátszó csoport egy valódi vásári komédiát mutat be: Csokonai az Özvegy Karnyóné és a két szeleburdi című darabjának 40 perces változatát, megidézve a korabeli vásári hangulatot!

Kultúra és hagyomány

Lesz továbbá mesterségek bemutatója, néptánctalálkozó, két napos főzőbemutató, non-stop lacikonyha, disznótoros vacsora borkóstolóval, borlicittel, és idén sem fog hiányozni a kőttes tészta- és mustkóstoló. Terveznek egy triálbemutatót, de a lesz képkiállítás, könyvbemutató is, és a környékbeli (ide értve a határ mindkét oldalát) múzeumok, tájházak vezetőinek részvételével megtartandó tanácskozás. Még nem eldöntött kérdés, hogy lesz-e sztárvendég. Ez annak a függvénye, hogy mennyi pénz fog rendelkezésre állni a szervezéshez. Ha lesz elegendő, akkor vagy egy énekes, vagy egy humorista fellépésére lehet számítani, de ez még a jövő titka.