Diáklétszám alapján kapnak pénzt

Diáklétszám alapján kapnak pénzt
Szatmár megye – Az idei évben is több milliós támogatást kapnak a Szatmár megyei tanintézmények modern felszerelésekre, könyvtárak bővítésére, sport eszközökre, valamint iskolabuszok vásárlására is.

Folytatódik a tanügyminisztérium azon programja, melynek célja a tanintézmények modern didaktikai eszközökkel való felszerelése. Ezen programban Szatmár megye minden intzéménye résztvesz, minden iskola a tanulók létszáma alapján kap támogatást a laboratóriumok és szaktantermek felszerelésére — tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő–helyettestől. Minden általános– és szakiskola intézményenként 3000 lejes támogatást kap, emellé diákonként 14 lejt — ide tartoznak a speciális iskolák is. Amint azt megtudtuk a középiskolák és iskolaközpontok 9000 lejt kapnak, minden tanuló után pedig 17 lejt. A könyvtárak felszerelésére minden tanintézmény 1000 lejt kap, emellé pedig tanulónként 8 lejt. „Emellett az elhivatottsági iskolák számára is utalknak pénzeket. A művészeti iskolák 28000 lejt kapnak felszerelésre (hangszerek stb.), valamint tanulónként még 100 lejt” — folytatta Kónya László.

Sportfelszerelésekre és iskolabuszokra

A tanintézmények mellett a Szatmár Megyei Pedagógusok Háza is kap 1300 lejes támogatást könyvtára bővítésére, valamint tanulóházak 15000 lejes, a tanulóklubbok pedig 14000 lejes támogatást kapnak. Sportfelszerelésekre az általános– és szakiskolák 3000 lejt kapnak intézményenként, valamint 3,5 lejt minden diák után. Középikoslák és iskolaközpontok 3500 lejt kapnak, tanulónként 7 lejt, a sportklubbok pedig 18000 lejt kaphatnak sportfelszerelésre. „Emellett Szatmár megye hirdeti meg az iskolabuszokkal kapcsolatos licitet az észak–nyugati tartomány számára, melyre május 12–én kerül sor. A régió 183 kisbuszt kap majd, melyből megyénknek 26 jut” — tudtuk meg Kónya Lászlótól.