Díjnyertes családbarát vállalkozás

Díjnyertes családbarát vállalkozás
A Külgazdasági és Külügyminisztérium közösen a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) 2018-ban Az év magyar beszállítója díjat a Bálind Kft.-nek ítélte oda.

Nyolc kategóriában díjazták azokat a cégeket, amelyek elkötelezett tevékenységükkel kiemelten járulnak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez. A díjakat a Pesti Vigadó Dísztermében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Ésik Róbert, a HIPA elnöke adták át.
Az év magyar beszállítója, az 1987-ben alakított Bálind Kft. fő profilja a közepes és nagy sorozatú precíziós fém alkatrészgyártás és technológiai tervezés. Termékeiket széles körben használják fel vevőik, az autóipar, repülőgépipar, valamint a vasúti gyártás mellett gépipari, gázipar, épületgépészeti és ipari automatizálási üzletágakban is. Partnereik között megtalálhatóak olyan nagy vállalatok, mint pld. a VW csoport, a TEKA cégcsoport, vagy a Knorr-Bremse. Az elmúlt években több új projektet nyertek el a HIPA által szervezett képzéseknek és üzleti találkozóknak is köszönhetően.
A Bálind Kft. az országban és a határon túl működő gyáregységeiben folyamatosan bővíti kapacitását és keres új szakembereket. A családbarát vállalat nemcsak a munkahelyteremtés, hanem a gyakorlati oktatás terén is élen jár. Bálind János vállalatvezetőtől tudjuk: az állásinterjúkon négy fontos alapszempontot vesznek figyelembe. Kizárólag hosszú távra keresnek munkaerőt. Fontos, hogy az új kolléga szeresse azt a szakmát, amelyben el kíván helyezkedni, hogy érezze jól magát a munkahelyén, s hogy maximálisan elégedett legyen a munkakörülményekkel és a bérezésével. E mellett fontos a céghez való lojalitás is.
Nagy figyelmet fordítanak a rendre, rendezettségre és az ergonomikus munkakörnyezetre. „Vállalkozásunk családbarát. A munkahelynek olyannak kell lennie, hogy összehangolható legyen a családi élettel, a magánélettel. Azt valljuk, és meg is teszünk érte mindent, hogy a munkaidő lehetőség szerint a nappali műszakban teljen le. Egy munkahelynek olyannak kell lennie, hogy minden érintett fél jól érezze magát és maximálisan elégedett legyen; munkavállaló, munkáltató és megrendelő”.
A cég akkreditált oktató szervezetként is működik, a kaposvári szakközépiskolákkal vállvetve a duális gyakorlati oktatása mellett szervez külsős képzéseket, saját dolgozói számára rendszeresen tart szakmai, minőségbiztosítási és nyelvi továbbképzéseket.
InfObox:
Fényképes önéletrajzát a hr@balindceg.hu
e-mail címre várjuk.