Díjazták az ifjú önkénteseket

Díjazták az ifjú önkénteseket
Nagyvárad- Csütörtök este a Sas-palotabeli Ifjúsági Központban egy gálaünnepség keretében díjazták a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és a partnerszervezeteinek önkénteseit, 52 fiatalt.

Csütörtök este az InfoTin projekt keretében a Sas-palota alagsorában működő Ifjúsági Központban tartották az önkéntesek számára szervezett gálaünnepséget, melyet a Bihar Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) partnerségben rendezett a Nagyváradi Magyar Diákszövetséggel (NMD). Az egybegyűlteknek Daniela Băltăţescu, a hivatal ifjúsági referense mondott köszönetet azért, hogy az elmúlt évben a közösség javára fejtettek ki hasznos tevékenységet, és ezzel hozzájárultak egy felelősebb és nyitottabb társadalom építéséhez, illetve ugyanakkor reményei szerint egymást is sikerült jobban megismerniük. Hangsúlyozta: a munkájukra azért is nagy szükség van, mivel az általa képviselt intézmény humán erőforrás gondokkal küzd.

Díjazottak

Oklevelet és ajándékcsomagokat vehettek át az Ecotop Alapítvány, a Román Cserkész Szövetség, a vaskohsziklási Ifjúsági Központ, a MAKET, a NAMISZ, a biharfélegyházi és az érmihályfalvi magyar ifjúsági szervezetek, a Bihar Megyei Cserkész Szövetség, a nagyszalontai ifjúsági szervezet, az Intercultural Közösségi Egyesület, a Nagyváradi Egyetem Társadalom-tudomány Fakultása alapítványának, a váradi Iosif Vulcan Főgimnázium, az Aurel Lazăr Líceum, az Onisifor Ghibu Líceum, a Lucian Blaga Líceum, a belényesi Ioan Ciordaş Műszaki Kollégium, a margittai Horea Műszaki Kollégium és a vaskohsziklási Avram Iancu Főgimnázium önkéntesei.

„Számomra azt jelenti az önkéntes munka, hogy sok rendezvény lebonyolításához szervezőként járultam hozzá az elmúlt három évben, s ezáltal szerintem sok tapasztalatra tettem szert”, nyilatkozta az erdon.ro-nak Kiss Beáta, a NAMISZ önkéntese.

Ciucur Losonczi Antonius