ERDON Helyi hírek

2011.08.01. 17:00

Szociális decentralizáció

A Szatmár megyei közhivatalok, önkormányzatok alkalmazottai számára tartott továbbképzések a szociális szolgáltatások decentralizációját segítik elő.

A Szatmár megyei közhivatalok, önkormányzatok alkalmazottai számára tartott továbbképzések a szociális szolgáltatások decentralizációját segítik elő.

Az Európai Szociális Alap 716 ezer lejes támogatásával valósult meg az a projekt, melynek 12 hónapos futamideje alatt 256 önkormányzati alkalmazott képzésére nyílt lehetőség. „A szociális szolgáltatások decentralizációjának támogatása a Szatmár megyei közhivatalok, önkormányzatok alkalmazottainak képzése révén” projekt során arra törekedtek, hogy a helyi hatóságok alkalmazottait továbbképezzék, egy hatékony szociális rendszer kidolgozása érdekében, mondta Florica Marchiş projektmenedzser. A projekt 256 személy képzését biztosította, olyanokét, akik önkormányzatok alkalmazásában állnak és a szociális szférában tevékenykednek. A nagykárolyi, máriavölgyi és szatmárnémeti szemináriumokon Szatmár megye minden önkormányzata képviseltette magát egy vagy több személlyel, így egy év leforgása alatt a projektben részt vevő személyek közreműködésével sikerült egy komplex tanulmányt készíteni Szatmár megye decentralizált szociális szolgáltatásairól. Ennek alapján kidolgozzák a 2011 és 2013 közötti időszakra vonatkozó szociális szolgáltatások decentralizáció folyamatának stratégiáját, hangsúlyozta Marchiş a tegnapi projektzáró sajtótájékoztatón. A projekt eredménye, hogy a helyi önkormányzatok nagyobb szakértelemmel kezelik a szociális problémákat, főleg a gyerekeket illető kérdésekben, a képzésen részt vett személyek nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyerekek családban tartására, ugyanakkor az egyházak aktív bevonását is megcélozták a helyi szociális problémák megoldása érdekében. A projekt során megvalósult továbbképzések által az önkormányzatok nagyobb eséllyel pályázhatnak meg szociális érdekeltségű európai uniós pályázatokat, hiszen rendelkezésükre állnak a megfelelő szakképzésű személyek, hangsúlyozta Marchiş.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!