Díjazták a pályázó diákokat

Díjazták a pályázó diákokat
Díjak átadására került sor a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének legutóbbi havi találkozóján, mely csütörtök este zajlott a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum egyik osztálytermében.

Pásztai Ottó elnök jelezte: a Gödöllői Premontrei Öregdiákok Egyesülete és a Premontrei Gimnáziumot és Tanulóit Segítő Közhasznú Alapítvány 2018-ban is pályázatot hirdetett, és a nagyváradi diákok ez évben is szép sikereket értek el ezen. A bíráló bizottságnak komoly problémát jelentett a kitűnő dolgozatok kiértékelése. Végül is úgy döntöttek, hogy két első és három második díjat osztanak ki. Mindkét első helyen a Iosif Vulcan Főgimnázium tanulói végeztek, megismételve tavalyi szereplésüket. A szervezők külön kiemelték Nagy Enikő felkészítő tanárnőt, illetve dicséretben részesültek Ágoston Palkó Emese és Fazakas Gábor irányító tanárok is.
Íme a két első hely: Papp Anett, X. osztály, Iosif Vulcan Főgimnázium- Érdekességek Mátyás királyról Szabó Szilárd, X. osztály, Iosif Vulcan Főgimnázium- 1848/48-as emlékhelyek Nagyváradon.
A három második hely: Nagy Bernadett, XI. osztály, Ady Endre Líceum- Egyszer volt Budán…; Sándor Beatrix, X. osztály, Mihai Eminescu Főgimnázium- Ételek Mátyás udvarában; Bégányi Gabriella, X. osztály, Mihai Eminescu Főgimnázium- Szent Norbert élete képekben.
A két első helyezett összefoglalta a rendezvényen a dolgozatát.

Ciucur Losonczi Antonius