Díjazott kis környezetvédők

Díjazott kis környezetvédők
Nagyvárad- Hétfő délután a Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén díjazták a november 19. és december 7. között zajlott II. Szelektív és öko-esztétikus hulladékgyűjtő kampány részvevőit, Sanda Daniela Mercea igazgatónő, Loredana Ţîrţ szóvivő és Valentin Tofan, az Ecotic Alapítvány vezetőjének a jelenlétében.

 

A versenyre 38 Bihar megyei tanintézmény nevezett be, 15 közülük a szelektív hulladékgyűjtő, 23 pedig a művészeti szekcióba, és 19 alkotást küldtek be végül. 3,3 tonna szelektív hulladék gyűjt össze, első helyen a váradi Ortodox Líceum (451 kg), második helyen a Nicolae Bălcescu Általános Iskola (388 kg), harmadik helyen a dernai általános iskola végzett (360 kg). Dicséretben heten részesültek: a Iosif Vulcan Főgimnázium, az Oltea Doamna Általános Iskola, a révi 1. számú Műszaki Kollégium, a váradi Görög Katolikus Líceum, az érszőllősi általános iskola, a váradi Avram Iancu iskola és a belényesirtási általános iskola.

A művészet kategóriában első lett az Ortodox Líceum, második az Ady Endre Középiskola ötfős csapata (Alafi Anett, Balla Imola, Kindle Teodóra, Kucharszki Ingrid és Kor Viktória, felkészítő tanár: Ciubotariu Éva tanárnő), harmadik pedig az Avram Iancu iskola. Dicséretet érdemelt a Dimitrie Cantemir Általános Iskola, a Iosif Vulcan Főgimnázium, a révi iskola, a dernai iskola, az Emanuel Baptista Líceum, az Oltea Doamna Általános Iskola és a Nicolae Bălcescu Általános Iskola.

Ciucur Losonczi Antonius