ERDON Helyi hírek

2011.08.18. 08:11

Őszi beiratkozás az egyetemre

Szeptember 8. és 13. között lehet beiratkozni a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatán működő közigazgatás szakra.

Szeptember 8. és 13. között lehet beiratkozni a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatán működő közigazgatás szakra.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatán működő közigazgatás szakon üresen maradt helyekre várják a jelentkezőket. A kar szatmárnémeti igazgatója, Suta Stefan kérdésünkre elmondta, az őszi beiratkozási időszak szeptember 8. és 13. között tart, amikor is hétköznapokon 9 és 15 óra között iratkozhatnak be a továbbtanulni vágyó diákok magyar és román tagozatra. A karon román és magyar tagozaton 15–15 államilag finanszírozott, és 35–35 fizetéses hely volt meghirdetve. Az első beiratkozási időszakban nappali képzésen román tagozatra 28, magyar tagozatra pedig 13 fiatal jelentkezett. Nappali képzésen román tagozaton még közel 30 fizetéses hely, magyar tagozaton pedig 2 állami és 35 fizetéses hely várja az érdeklődőket.

Suta hozzátette, az éves tandíj összege nem változott, a 2011/2012–es tanévben is 2600 lej egy évre a tandíj, amit a hallgatóknak 4 részletben kell kifizetniük az egyetemi év során.

Emellett közigazgatás karon az idei tanévben is szerveznek mesteri képzést, most először egy év helyett két éves képzésre kell számítaniuk az érdeklődőknek. A mesteri képzésre szintén szeptemberben lehet majd jelentkezni — az időpont egyelőre még nincs meghatározva — minimum 25–30 fő szükséges, hogy beindítsák a képzést.

A Corvinusszal közösen

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatán működő közigazgatás kar a budapesti Corvinus Egyetemmel közösen mesteri képzést indítana a 2012/2013–as tanévvel kezdődően, mely elvégzése után a résztvevők két oklevelet is kapnának, olyat, amit Magyarországon is elismernek. Suta elmondta, azon vannak, hogy a közigazgatás szakon indítandó képzés keretében olyan témákat ajánljanak a fiatalok számára, melyek nemcsak a hazai, de akár a magyarországi egyetemisták számára is vonzóak lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!