DIICOT: a Temes megyében lefoglalt két és fél tonna kannabisz piaci értéke négymillió euró

DIICOT: a Temes megyében lefoglalt két és fél tonna kannabisz piaci értéke négymillió euró
A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei által Temes és Krassó-Szörény megye határán lefoglalt két és fél tonna kannabisz piaci értéke négymillió euró.

Több kannabisz-ültetvényt fedeztek fel a rendőrök és a DIICOT ügyészei egy Balázsd (Blajova) településen, illetve Temes és Krassó-Szörény megye határán szervezett ellenőrzés során.

Az ültetvények jól elszigetelt, közutaktól elzárt területen voltak. A gyanúsítottak egy növények által benőtt helyszínen mintegy 2.300 négyzetméternyi területet megtisztítottak, öntözőberendezést alakítottak ki, a közelben található patakból szivattyúzták a vizet.

A drogtermesztők időnként ellátogattak az ültetvényre, hogy műtrágyázzák, karbantartsák a vadkender töveket.

Miután megnőttek a növények, a gyanúsítottak a legnagyobb THC tartalmú virágokat gyűjtötték be és egy balázsdi ingatlanba szállították, ahol egy kannabisz szárító üzemet rendeztek be.

A szárítást követően becsomagolták a drogot és csak nagy kiszerelésekben, minimum egy kilogrammos csomagokban árusították az ország területén, különböző terjesztőknek. A nyomok arra utalnak, hogy egy részét Németországba exportálták, ahol a banda vezetője él.

Az ültetvényeken lefoglalt mennyiség 2,5 tonna vadkender volt.

A bűnbanda tagja 4.000 eurót kértek egy kilogramm marihuánáért, így első kézből mintegy 1.300.000 eurót ért a fogás, a piaci értéke pedig mintegy 4 millió euró, ugyanis 10 euróba vagy 50 lejbe kerül egy gramm marihuána a fekete piacon – írja a DIICOT.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,