Digitalizálják az anyakönyvi iratokat

Digitalizálják az anyakönyvi iratokat
Egy országos projekt keretében digitalizálni fogják a Bihar megyében lévő mintegy kétmillió anyakönyvi dokumentumot, tudatta közleményében a Bihar Megyei Tanács elnöki irodája.

A projekt keretében a polgármesteri hivatalokat ellátják a szükséges berendezésekkel, és biztonságossá teszik a kommunikációs hálózatot. Az anyakönyvi hivatalok az elmúlt száz év dokumentumait digitalizálják. A Belügyminisztérium 40 millió eurót szán ennek a projektnek a megvalósítására. A közeljövőben zajlanak le a közbeszerzési eljárások, és a projektet 2020-ig kell befejezni. Bihar megyében százegy közigazgatási egység, azaz polgármesteri hivatal van, ezek mindegyikének van anyakönyvi hivatala, emellett a projekt magában foglalja a Bihar Megyei Anyakönyvi Hivatalt is. A digitalizálás során egy digitális formátumú dokumentum keletkezik, amit egy országos adatbázisban tárolnak, továbbá ki is nyomtatják a dokumentumokat, amelyeket az iratot kiadó polgármesteri hivatalban őriznek majd.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .