Digitális Család Fesztivál a Vodafone-nal

Akt.:
Digitális Család Fesztivál a Vodafone-nal
© Illusztráció: dreamstime.com
A technológia soha nem látott mértékű fejlődésével a pedagógusoknak, szülőknek nem egyszerű nyomon követni a digitális világ változásait, átlátni a gyerekek eszközhasználati szokásait. A Vodafone segíteni szeretne az eligazodásban az első miskolci Digitális Család Fesztivállal.

A most felnövő generációhoz tartozók már a digitális kor gyermekei. De tudjuk-e, hogy miközben a képernyők előtt ülnek,vagy mobiloznak hogy milyen alkalmazásokat használnak? Kikkel vannak kapcsolatban? Ezt a témát járja körül a Magyarországon a nagyközönség számára itthon csak egyszer látható, „Screenagers” című amerikai dokumentumfilm és az azt követő szakértői kerekasztal beszélgetés a Vodafone jóvoltából, május 08-án a Tudomány és Technika Házában, a Digitális Család Fesztiválon.

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontosak a családok. Ezért indította el a Vodafone két évvel ezelőtt a Digitális Család online magazint is (digitaliscsalad.hu), melynek célja a valóban hasznos és hiteles tartalmak, útmutatások összegyűjtése a szülők számára, valamint a digitális szakadék csökkentése a szülők és a gyermekek között. A szolgáltató mind a Digitális Család online magazinnal, mind a mostani Digitális Család Fesztivállal segíteni szeretné a szülőket abban, hogy mindenki megtalálja a saját válaszait, és kialakítsa a legmegfelelőbb családon belüli szokásrendszert.

A Screenagers c. film már önmagában is sok támpontot adhat – akárcsak a vetítés utáni szakértői kerekasztalbeszélgetés.

A rendezvény május 08-án délután 15.00 kor kezdődik a Tudomány és Technika Háza nagytermében (Miskolc, Görgey utca 5.) A filmbemutató után a szakértőké a szó: pszichológusok, pedagógusok, infokommunikációs szakemberek és gyakorló influencerek osztják meg véleményüket és tapasztalataikat a nézőkkel. A szervezők minden érdeklődőt, elsősorban szülőket, pedagógusokat és fiatalokkal foglalkozó szakembereket, várnak a programra.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött: regisztrálni a Tudomány és Technika Háza weboldalán, a technikahaza.hu -n lehet.
Érdeklődni: 70-7707920.

 

– PR cikk –