Dicséretes csapatok

Dicséretes csapatok
Szatmár megye – A mesevetélkedő országos döntőjén megyénket a Sasok és a Zsaruk csapata képviselte.

Pénteken és szombaton Nagyváradon tartották meg az immár tizenegyedik alkalommal megszervezett Mesevetélkedő országos döntőjét, melyen megyénket a szatmárnémeti 10–es Számú Általános Iskola IV. osztályának két csapata, a Sasok és a Zsaruk képviselte — felkészítő tanár: ReichAnnamária. Az országos döntőn mindkét csapat dicséretben részesült, a Sasok csapata pedig a Napsugár legjobb fogalmazásért járó különdíját is megkapta.
Az idei évben a II–IV. osztályos diákoknak népmesékből kellett készülniük minden fordulóra — az országos döntőre összesen 12 mesével. A vetélkedő mellett az idei évben is értékelte a zsűri a diákok színpadi produkcióit, ám ezúttal nem külön díjazták az előadásokat, hanem a vetélkedőn szerzett pontszámokba beszámítódott ez az eredmény is. Az idei évben a versenyzőknek a feladott mesék közül az egyik rövidített formáját, vagy annak egy részletét kellett színpadra vinniük. A zsűritagok feladatai is változtak, az idei évtől a helyesírásra is hangsúlyt fektetnek.
Az idei évben első alkalommal a magyarországi Érd is képviseltette magát egy csapattal, így jövőre a  verseny átlépi a határt és több magyarországi csapat is részt vesz majd a mesevetélkedőn.