Diaszpóra tüntetés: Több mint 200 személy a kormány épülete előtt

Fotó: Inquam Photos / Octav Ganea
Fotó: Inquam Photos / Octav Ganea
Több mint 200 személy gyűlt össze pénteken délben a kormány épülete előtt, hogy részt vegyen a diszpóra szervezetei által szervezett tüntetésen.

A kormány előtt összegyűlt emberek között találunk olyanokat, aki Franciaországból, Olaszországból, Svédországból, Németországból, Norvégiából vagy az Egyesült Államokból jöttek, de vannak helyiek és más megyékből érkezők is.

Az egybegyűltek a Románia és az Európai Unió zászlóit lengetik, és kormány és Szociáldemokrata Párt (PSD) ellenes jelszavakat skandálnak, úgymint: ‘Le a PSD-vel!’, ‘Tolvajok!’, ‘Mondjatok le!’, ‘Előrehozott választásokat!’, ‘Vigyen el a DNA!’, ‘Büntetőügyesek nélkül!’,

A tüntetők által a magasba tartott táblákon többek között az olvasható, hogy ‘Elloptátok a jogaimat!’, ‘A polgároknak kötelességük megvédeni Romániát!’, ‘Nem adjuk fel!’, ‘Nem a korrupt politikusoknak, nem a korrupt parlamenti képviselőknek!’, ‘Tudorel Toader igazságügy-megsemmisítési miniszter’.

A tüntetők egy hangosító berendezéssel felszerelt gépkocsit is hoztak a térre. A helyszínen aláírásokat gyűjtenek a ‘Büntetőügyesek nélküli közéletet’ kampányban. A Victoriei tér kormány előtti részét körbekerítette a csendőrség, a közlekedés egyelőre zavartalan.

www.agerpres.ro