ERDON Helyi hírek

2008.06.10. 13:36

Mihai Groza hattyúdala. Nincs túlköltekezés.

<p>Nagyvárad - Mihai Groza, Nagyváradnak az új polgármester beiktatásáig még hivatalban lévő polgármestere tegnap megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját.</p>

A távozóban lévő polgármester azért tartotta fontosnak megtartani ezt az utolsó sajtótájélkoztatót, mert bizonyos helyi lapokban olyan cikkek jelentek meg, miszerint ő egy "leégett" városkasszát ad át utódjának. Ez tendenciózus ferdítés, szükség van a pontosításra, mondta.

- A 10 új villamost a hatályos törvények betartásával, nyílt versenytárgyalás útján szereztük be. A Siemens cég 28,8 millió euróért ajánlott 10 villamost, de 2 hónapos tárgyalás után sikerült az árat 27,35 millió euróra mérsékelni. A villamosokat bankkölcsönből vásároltuk, ez nem terheli a város ez évi költségvetését. A törlesztési részletek csak 2011-től lesznek fellelhetőek a helyi költségvetésben.

Ez év június hatodikáig a jövedelemadók 50 százalékát fizették be, vagyis a tervezett 1.150 milliárd lejből mintegy 580 millió lej folyt be a városkasszába. Június 5-én a város számláján 24.003.864 új lej készpénz volt, a tanügyben dolgozók fizetésének kiadása után még mindig maradt 17.507.620 lej. Tehát semmi valóságalapja sincs annak a sajtóhíresztelésnek, miszerint kiürült volna a városkassza, bár az ingatlaneladásból tervezett mintegy 29 százaléknyi saját bevételt meghiusították, de a későbbiekben még ezt a zárlatot is fel lehet oldani mondta Mihai Groza.

Albert Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!