Diákzenekarok éjszakája

Diákzenekarok éjszakája
Nagyvárad – A Bihar megyei Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsa (MAKET) együttműködve a Hajdú-Bihar megyei és a debreceni diákönkormányatokkal szombaton első alkalommal rendezte meg a Diákzenekarok éjszakáját a nagyváradi No Problem Diszkóban.   No Problem buli (1) 2007.09.30  No Problem buli (2) 2007.09.30

A hagyományteremtő indokból kezdeményezett közös projekt egyik célja, hogy lehetőséget biztosítson a helyi, illetve a cívis városi diákzenekaroknak a váradi fiatalság előtti bemutatkozásra, a másik szándéka pedig az, hogy a fiatal zenészek tapasztalatokat cseréljenek, technikákat lessenek el társaiktól, és kapcsolatokat építsenek.

Mivel a diákzenekarok sokfajta műfajt képviselnek, a szórakozni vágyók közül a rendezvénysorozat folyamán bizonnyára mindenki talál a stílusához illőt. Nem történt ez másképp az elmúlt hétvégén sem, amikor a nagyváradi Mitnal és Red Wine, valamint a debreceni Vis Mayor zenekarok szórakoztatták a jelenlevőket. A bandák egy-egy órás műsorral készültek, mely során saját számok és feldolgozások egyaránt elhangzottak.

A remek hangulatú bulin természetesen nem maradhattak ki az ilyenkor szokásos vonatozások és hajrázások sem, sőt a szerencsések akár polót és Mp3-as lejátszott is myerhettek. Az esemény egyik médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Ciucur L. Antonius