Diákszínjátszó gála Tasnádon

Diákszínjátszó gála Tasnádon
Szatmár megye – A Tasnád Közösségfejlesztéséért Civil Egyesület november 16–17–én a második országos diákszínjátszó gálát szervezi meg Tasnádon Rangadó címen.

A rendezvényre meghívást kaptak az országos (ODIF), illetve a partiumi (PADIF) diákszínjátszó fesztiválok 2007–ben díjazott csapatai. Az előadásokat szakmai zsűri — a szatmárnémeti Harag György Társulat színművészei, valamint Szatmár megye magyar szakos tanfelügyelője – fogja értékelni, viszont nem rangsorol. A lényeg az, hogy lehetőség legyen eszmecserére a zsűrivel, hogy a csapatok tanuljanak a kiértékelésből, és mindezt versenydrukk nélkül. A vendégeket az üdülőövezetben szállásolják el. A kétnapos programot a szervezők olyan formában állították össze, hogy a munka mellett szórakozást is biztosítson a résztvevőknek.

Így ez a rendezvény a jutalom a díjazott csapatoknak az ODIF–on és PADIF–on nyújtott jó teljesítményükért. Az előadások nyilvánosak és ingyenesek. Sőt meglepetéssel is szolgál a gála: a Rangadó színvonalát két kárpátaljai és egy nagykállói előadócsoport is emelni fogja, valamint az Északi Színház stúdióelőadása. A november 16–i, pénteki programot Desperado–koncert zárja. Az idei gála támogatói a Szatmár Megyei Tanács, Tasnád Város Önkormányzata és a Communitas Alapítvány. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.