Diáknapok olééé

Diáknapok olééé
A DípPörpöl csapata nyerte meg minden idők legnagyobb kolozsvári magyar diákrendezvényét, a 23. KMDSZ Diáknapokat!

Az utolsó napon eleredt eső ellenére mindenki hajnalig ünnepelt, bulizott, sárban tapicskolt és gumicsizmában táncolt a Diáknapok sztárvendégének koncertjén, a Halott Pénzen. Továbbá, a második és harmadik helyezést a Balls&Dolls, illetve a WarYou csapatok érték el.

A csapatpólókon kívül idén a diáknapozók ruházatát nagyban meghatározta a trapéz nadrág, a John Lennon napszemüveg, a virágok vagy a különböző csillogó ruhadarabok, melyek a diáknapok retró témájához illeszkedtek.

Ha timelapse-szerűen szeretnénk bemutatni az idei diáknapokat, az így nézne ki: jöttek, vonultak, bemutatkoztak, sportoltak, kocsmasportoltak, kultúrmaratonoztak, city-touroztak, klántúroztak, táncmaratonoztak, erotikáztak, bográcsoztak, slam-poetryztek, karaokéztak, buliztak, áztak, csúszkáltak a sárban és hazamentek. Ha pedig szervezői szemmel szeretnénk mindezt bemutatni, akkor a következőket írnánk még bele: izgultak, idegeskedtek, dolgoztak, imádkoztak a napsütésért, majd miután rájöttek, hogy az eső kell a földnek, csúszkáltak ők is tovább, tapicskoltak a sárban és megnyugodva végigbulizták az utolsó éjszakát.

A Diáknapok legnagyobb kiadását tehát sikerrel zárták a szervezők, egy-két hiba mellett egy jó hangulatú hét van mögöttünk. Beszéljenek tovább a számok:

23. kiadás
58 csapat
2014 versenyző és több, mint 3000 résztvevő naponta
80 szervező
38 versenyszám és 5372 pont
120 teljes diáknapos óra
45 sajtómegjelenés
számtalan mosoly