Desmond Tutu szerint "bármi megtörténhet" a kórházban lévő Mandelával

“Bármi megtörténhet” Nelson Mandelával – mondta Desmond Tutu dél-afrikai érsek csütörtökön, miután nyilvánosságra került, hogy az ország volt államfőjét kórházba szállították. Mandelát második napja ápolják a johannesburgi Milpark kórházban, ám egészségi állapotáról semmit sem közöltek orvosai.

“Szeretnénk, hogy örökre velünk maradjon, de tudjátok… bármi megtörténhet” – fogalmazott Tutu egy, a bloemfonteini egyetemen tartott ünnepségen, kérdésre válaszolva. Mint az érsek elmondta, a múlt héten találkozott utoljára a Nobel-díjas Mandelával, aki korához képest “csodálatos” állapotban volt, bár – tette hozzá – “92 évesen nem tud már maratonit futni”.

Nelson Mandelát második napja ápolják a johannesburgi Milpark kórházban, ám egészségi állapotáról semmit sem közöltek orvosai. A volt államfő alapítványa szerint “rutin vizsgálatok” miatt tartózkodik az egészségügyi intézményben. Jacob Zuma elnök és Mandela pártja, az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) csütörtökön nyugalomra szólította fel a volt államfő egészségéért aggódókat, mondván: Mandelát megfelelően ápolják a kórházban.