Delorean alprefektus lesz?

Delorean alprefektus lesz?
Információink szerint a keddi kormányülés napirendi pontjai közt szerepelt új alprefektusoknak a kinevezése is, és hivatalos döntés született arról, hogy Bihar megyében Delorean Gyula legyen az új alispán. A hírt Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar szervezetének ügyvezető elnöke is megerősítette az Erdély Online-nak.

A politikus kifejtette: mindig is fontosnak tartották Bihar megyében, hogy a különböző közigazgatási szinteken magyar jelenlét is legyen, egyébként pedig korábban is voltak már magyar alprefektusok, mint például Sarkady Zsolt, Tódor Albert, Lakatos Péter vagy Modok Gusztáv. Úgy fogalmazott: természetes, normális dolog kellene legyen, hogy egy olyan megyében, melynek lakosságának egynegyede magyar nemzetiségű, magyar legyen az alprefektus. Hozzátette: a kinevezés annak is köszönhető, hogy az RMDSZ kormánypozícióban van, Delorean Gyula pedig azért is alkalmas ezen tisztség betöltésére, mert önkormányzati tapasztalatokkal rendelkezik. Emellett az ifjúsági szférában is tevékenykedett, tehát ebből kiindulva remélhetőleg olyan kezdeményezéseket is bevállal majd, amit az elődei nem.
A kinevezésről szóló határozatnak a Hivatalos Közlönyben is meg kell jelennie, majd valószínűleg egy hivatalos ünnepség keretében fogják beiktatni Delorean Gyulát. Azt egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi alprefektusnak, Cristian Biteának mi lesz a sorsa, de bizonyára menesztik, hiszen Bihar megyének egy alprefektusi tisztség jár.