December 1. Kupa: Három szatmári érem a nyitányon

Két ezüst– és egy bronzérem a Szatmárnémeti SK tőrvívóinak a mérlege a December 1 Kupa nemzetközi verseny első napja után.

Pénteken a résztvevők egy részének ez volt az első megmérettetése, így a debütáló szatmári „csöppség” versenyére – érthető módon – az egész családja igyekezett eljönni, ezért megtelt a Csipler Sándor Vívóterem. A 7–8 éves fiúk viadalában a Szatmárnémeti SK sportolói közül (edzők: Ardelean Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta, Izsáki Arnold) Tudor Surducan a második helyen zárt, a 9–10 éves fiúk között pedig Pop Edwin szerzett ezüstérmet. A 9–10 éves lányok között Pótor Andrea állhatott a dobogó harmadik fokára.

Ma a 11–12 évesek, vasárnap pedig a 13–15 évesek versenyével folytatódik a szatmári nemzetközi torna, a következő héten pedig a párbajtőrvívók lépnek pástra a Csipler Sándor teremben. A Szatmárnémeti SK tőrvívóinak eredményei: 7–8 éves fiúk: 2. Surducan Tudor. Lányok: 6, Körösy Melisa. 9–10 éves fiúk: 2. Pop Edwin, … 13. Ştefan Chelu, … 19. Steven Pop, … 28. Cezar Chiş, … 33. Bódi Dávid, … 34. Kovács Norbert. Lányok: 3. Pótor Andrea, … 6. Rebeca Aldea, … 17. Bachman Bea, … 21. Jáger Viktória, … 23. Diana Silaghi.