Debrecenben a világhírű Rómeó és Júlia című musical

Akt.:
Debrecenben a világhírű Rómeó és Júlia című musical
A Budapesti Operettszínház egyik legnagyobb sikere, az örök érvényű szerelmi történet a Főnix Csarnokban elevenedik meg 2014. február 22-én, szombaton délután 15.00 órától és este 19.30 órától. Az előadás iránt hatalmas érdeklődés mutatkozik, az ország számos településéről, valamint Romániából is sokan vásárolták meg már belépőjegyüket.

A Shakespeare színműve alapján készült musical története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a darab zeneszerzője és szövegírója így nyilatkozott: „A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság”. A Rómeó és Júlia, a Budapesti Operettszínház sztárjaival, az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai musicalsikere, amit nem lehet kihagyni!

A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a budapesti teátrum 2004 januárjában mutatta be a musical magyar nyelvű változatát Kerényi Miklós Gábor rendezésében. 2005-ben, Debrecenben is hatalmas sikert aratott az előadás, közel 15.000 néző tekintette meg a darabot. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett. A Szegedi Szabadtéri Játékokon, monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, a Budapesti Operettszínház sztárjaival bemutatott előadásról DVD felvétel is készült.

A 10 éves évfordulóját 2014-ben ünneplő produkció magyarországi változatát, KERO® rendezésében – olyan sztárokkal a főszerepekben, mint Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter – már több mint félmillióan jutalmazták vastapssal!

A főszereplők közül, Júlia szerepét játszó Vágó Zsuzsi ugyan nem a kezdetektől szerepel az immár tíz éves darabban, de új beállóként sem új már, hiszen több mint hat éve játssza Júlia szerepét és hamar a közönség kedvencévé vált. A másik főszereplő, Dolhai Attila viszont már az ősbemutatón is, és a 2005-ös debreceni előadáson is Rómeó szerepét játszotta, és szívesen emlékszik vissza a fantasztikus hangulatú, teltházas előadásokra. Biztos benne, hogy most is hasonló élményben lesz része mind a közönségnek, mind a színészeknek.

Rómeó és Júlia.jpg

Monumentális díszletek, minden igényt kielégítő fény- és hangtechnika

A legmodernebb hangtechnika és a 42 szereplő mikroportos felszereltsége eredményezi a tökéletes akusztikai élményt. A színpadtechnika és a díszlet 8 kamionnal érkezik a helyszínre. Monumentális díszletek, különleges gépészeti és világítási megoldások teszik lenyűgözővé az összhatást. Mint Somfai Péter, a színház műszaki igazgatója elmondta, látható lesz több különleges, utazó előadás esetén igencsak megdöbbentő színpadgépészeti megoldás is.

A színház híres arról, hogy azonos minőségű produkciókat tud létrehozni, szinte bárhol. Lesz olyan gép, amely önmagában egy nagy kamionon fér csak el. A csarnokban látható lesz az Operettszínház mobil forgószínpada is, melynek segítségével 2013. decemberében folyamatos teltház előtt Zürichben ejtette ámulatba a svájci nézőket a teátrum utazó csapata.

Az előadásra belépőjegyek vásárolhatók Debrecenben a Kölcsey Központban, a Tourinform Irodákban, az IBUSZ Irodákban, valamint online a www.jegy.hu internetes oldalon.

Bővebb információ a rendezvényről a www.programstart.hu portálon található.