Debrecen polgármestere Nagyszalontán

Vasárnap, március másodikán, Arany János születésének 191. évfordulóján a nagyszalontai  református templomban kezdődik a megemlékezés, 10.00 órakor, majd koszorúzással folytatódik a délelőtt.

Ezt követően az ünneplő sereget az Arany portához várják, ahol 12.00 órától alapkőletételre kerül sor.  Az Arany János Művelődési Egyesület, a telek s a rajta álló ház tulajdonosa, nemrég megvitatta, hogy mi legyen az épülettel, az ugyanis annyira leromlott állapotban van, hogy tatarozása immár nem tűr halasztást. Az Egyesület vezetősége úgy döntött, hogy helyreállítja a házat olyanra, amilyen akkor lehetett, amikor Arany János megszületett benne. A remények szerint tehát hamarosan bogárhátú, szalmatetős lak áll majd a telken, benne pedig tájház üzemel majd, ahol a látogatók pár percre családi körben érezhetik majd magukat. Kósa Lajos Debrecen polgármestere személyesen részt vesz az alapkőletételen, a rendezvény további díszvendégei: Csűri István megbízott püspök valamint dr. Pete István szenátor. Az ünnepet táncosok, szavalók, karének teszi emlékezetesebbé, a ház történetét Dánielisz Endre, az Arany János Művelődési Egyesület tiszteletbeli elnöke eleveníti fel.

A szervezők, a Nagyszalontai RMDSZ valamint az AJME szeretettel várja a rendezvényre mindazokat, akinek fontos Arany emléke.