Választások

2020.11.25. 10:12

Szabó Ödön: Meglepődnek az emberek, de örülnek, hogy személyesen felhívjuk őket

RMDSZ-sajtóanyag

Az RMDSZ városi és megyei szervezetei, képviselői és szenátorjelöltje, illetve fiatalok sorra próbálják telefonon is elérni közösségünk tagjait, a váradi magyarokat. A modern szóval telefonközpontos szolgálatban Szabó Ödön, az RMDSZ ügyvezető elnöke, parlamenti képviselő is szerepet vállal délutánonként, esténként, akkor, amikor a kampányfeladatokat napvilágnál már nem lehet végezni.

Tapasztalatairól beszámolva elmondta, hogy az emberek első körben meglepődnek akkor, amikor bemutatkozik, egyesek el is mondták, nem gondolták, hogy magával a képviselővel beszélnek, robothangnak vélve a megszólalót. Miután meggyőződtek arról, hogy ez egy élő beszélgetés, kifejezetten örültek annak, hogy lehetőség adódott ilyen formában is tájékoztatást kapni, illetve véleményt mondai.

A beszélgetés nagyjából négy-öt kérdéskörre fókuszál. Egyrészt a Szövetség szeretné megtudni, hogy eljutott-e minden magyarhoz az az információ, hogy a magyar közösség egységesen indul ezen a választáson, és most teljesen megvalósult az az elvárás, hogy összefogjanak a magyar szervezetek. Meglepő módon sok emberhez nem jutott el ez a fejlemény. Azonban azok, akik tudtak róla, a legtöbb esetben pozitívnak ítélték meg a helyzetet.

A másik témakör arról szól, hogy támogatják-e azt, hogy RMDSZ kormányzati szerepet vállaljon, ha arra lehetőség adódik. A válaszolók nagyon nagy többsége támogatja a Szövetség kormányzati részvételét, viszont abban a kérdésben, hogy kivel lenne jó, hogy ez a kormányzati többség kialakuljon, eléggé megosztott a magyar közösség. A meghatározó vélemény nem is inkább pártot, hanem egy elvárást fogalmaz meg, éspedig azt, hogy azzal, akivel esély van több magyar ügyet megoldani. A válaszadók többsége úgy véli, hogy a román pártok közül egyik sem tűnik jó alternatívának, de valakivel mégis jó volna döntéshozatali pozícióba kerülni.

Azokat, akiket a legtöbb esetben elérnek a telefonközpontból, és válaszolnak a kérdésekre, nagyban meghatározza a közösség iránti elköteleződés, és az, hogy el kívánnak menni szavazni, támogatva a magyar összefogást az RMDSZ listáján.

A parlamenti képviselő elmondta, köszöni mindenkinek azt, hogy ilyen jó hangulatban fogadják a munkatársai és az ő hívásait, több esetben is jó hangulatú telefonos beszélgetésekkel sikerült zárni a napot. Több olyan eset is volt, amikor mozgóurna igénylésében is segítséget kértek a felhívott személyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában