Gálaműsorral zárták a tanévet

Akt.:
Gálaműsorral zárták a tanévet
Nagyvárad – Szokás szerint a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében zajlott gálaünnepséggel zárták a tanévet a Francisc Hubic Művészeti Iskola diákjai. Bemutatták, mit tanultak eddig.

Sajnos elég ritkán lehet látni akkora tömeget a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében, mint a Francisc Hubic Művészeti Iskola minden tanév végén megszervezett gálaünnepségei alkalmából. A kedd délután zajlott eseményen voltak pillanatok, amikor alig lehetett ülőhelyet találni, a színpad környékén pedig hirtelen megnőtt a népsűrűség, köszönhetően az éppen fellépő gyermekeikről fényképeket vagy videofelvételeket készítő szülőknek, hozzátartozóknak. Mint minden esztendőben, a diákok bemutatták, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban milyen tudást sajátítottak el, és ahogy egy korábbi sajtótájékoztatón Marian Boboia igazgató fogalmazott, produkcióikkal megajándékozták az ez iránt érdeklődést tanúsító közönséget.

Zene és tánc

Az intézmény előcsarnokában a képzőművészeti szakokra járók alkotásai voltak kiállítva, a zene, tánc- és énekszámok helyszíne pedig a színpad volt. A fellépők zöme nem volt ismeretlen a „közömbös”, vagyis nem rokon nézők számára sem, hiszen gyakran látni őket a városban vagy a megyében szervezett különböző kulturális eseményeken, versenyeken. A több mint két órát tartó rendezvény során tanúbizonyságot tettek tehetségükről, felkészültségükről a koreográfia (balett és modern tánc), valamint a zene (komoly és könnyű) szakos hallgatók.

Ciucur Losonczi Antonius