Darts-játék amatőr versenyzőknek

Az első, amatőröknek szervezett váradi darts verseny résztvevői
Az első, amatőröknek szervezett váradi darts verseny résztvevői
Nagy érdeklődés mellett a múlt hétvégén rendezték meg a Bihar Megyei RMDSZ és a Nagyváradi Darts Club közös szervezésében az első, amatőrők számára kiírt darts-versenyt.

 

 

Az első, amatőrök számára szervezett darts-versenyen a résztvevők a 301-es, sima zárású játékban mérhették össze erejüket. A piramis típusú, egyenes kieséses játékrendszerben bonyolított eseményen már az első mérkőzések után kialakult a főág és a vigaszág mezőnye. Az előbbi mezőnye a dobogóért, illetve az értékes főnyereményekért, míg utóbbiak a vigaszágon bizonyíthattak, s itt a következő sorrend alakult ki: 1. Vonház István, 2. Lakatos Norbert, 3. Nagy Sándor.

 

 

 

A legjobbak mezőnye

 

A vigaszággal párhuzamosan zajlottak a főág mérközései is. A dobogóért zajló párbajok szoros és mínőségi mérkőzéseket hoztak, melyek után a szervezők a legjobb négy helyen záró játékost jutalmazták. A végső sorrend a következő lett: 1. Tóth Erik, 2. Sergiu Silaghi, 3. Kádár-Hangai Ferenc, 4. Nagy Gábor

 

A 900 lejes összdíjazású bajnokság értékes díjait Florin Pleșca a DCO elnöke, Seres István egyesületi tag, illetve Botházy Nándor a Bihar megyei RMDSZ sportért és szabadidőért felelős ügyvezető alelnöke adták át.