Daniel Botănoiu: a Paradicsom program sikeres

Daniel Botănoiu: a Paradicsom program sikeres
A paradicsomot termesztők támogatására kiírt program sikeres, eddig közel 10.000 mezőgazdász pályázott, nyilatkozta vasárnap Daniel Botănoiu, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára.

Az államtitkár szerint azért fontos a támogatás, mert egyrészt a mezőgazdászokon segítenek, másfelől a vásárlók is jól járnak, hiszen friss, minőségi árut vásárolhatnak egyenesen a termelőktől.

Az államtitkár elmondta, a mezőgazdasági minisztérium azért kezelte prioritásként a paradicsomtermesztők és a sertéstenyésztők támogatását, mert Románia ezekből a termékekből importált a legtöbbet.

“Azért vezettük be a paradicsomot és a sertéshúst, mert 350 millió euró értékben importáltunk sertéshúst és 50 millió euróra paradicsomot (…) és csökkent az import. A sertéshús program a parlament előtt van (…) folytatjuk majd a mézet támogató projekttel. Egy másik fontos támogatás a szárnyasok tenyésztését és a haltenyésztést ösztönző program. (…) Nem csak ezek a támogatások lesznek, van 30 program amelyről a parlamentnek döntenie kell ahhoz, hogy életbe léphessenek” – mondta az államtitkár, aki vasárnap ellátogatott a Sepsiszentgyörgyön szervezett Agro Feszt mezőgazdasági fesztiválra.

www.agerpres.ro