Dăncilă szerint már a csütörtöki kormányülésen jóváhagyhatják az árvíz sújtotta térségeknek szánt segélyt

Fotó: ISU Covasna/Facebook
Fotó: ISU Covasna/Facebook
Már a csütörtöki kormányülésen jóváhagyhatják az árvíz sújtotta térségeknek szánt segélyeket – közölte Viorica Dăncilă miniszterelnök.


“Felmérjük a károkat, szeretnénk megnézni, hogy mi történt, mire van szükségük a helyi önkormányzatoknak. Terepszemlét tartunk és szeretnénk minél hamarabb elvégezni a felmérést, hogy azonnal segíthessünk azokon az embereken, akiket ez a csapás ért. (…) Reméljük, hogy csütörtökig minden megyéből megkapjuk a felmérést, és csütörtökön jóvá is hagyhatjuk a támogatást, amelyet várnak az emberek” – nyilatkozta Viorica Dăncilă Buzău megyei látogatása során.

Hozzátette, már egyeztetett Corina Creţu és Maros Sefcovic uniós biztosokkal, hogy igénybe vehessék az Európai Unió Szolidaritási Alapját is, amíg azonban az a támogatás megérkezik, saját forrásból utalnak ki gyorssegélyt a kárvallottaknak.

Hétfőn Viorica Dăncilă miniszterelnök – a kormány több tagjával együtt – ellátogat Buzău, Bákó, Kovászna és Brassó megyébe, hogy felmérjék az áradások által okozott károkat. A kormányfőt Carmen Dan belügyminiszter, Lucian Şova szállításügyi miniszter és Petre Daea mezőgazdasági miniszter is elkíséri.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,