Dăncilă: szeretném, ha a Pro Romániával és más pártokkal közös blokkot alakítanánk az államfőválasztás megnyerése érdekében

Dăncilă: szeretném, ha a Pro Romániával és más pártokkal közös blokkot alakítanánk az államfőválasztás megnyerése érdekében
Viorica Dăncilă miniszterelnök, szociáldemokrata pártelnök a Pro Románia párttal és más, nem parlamenti alakulatokkal szövetkezne az államfőválasztás megnyerése érdekében.

A miniszterelnök a Digi24 televízió szerda esti műsorában cáfolta, hogy meghívta volna a kormányba a Victor Ponta vezette Pro Romániát, de nem tartja kizártnak, hogy ez bekövetkezzen.

,,Beszéltem Victor Pontával a PSD államfőjelöltjének támogatásáról, arról is, hogy hogyan gondolkodunk a kormányátszervezésről, a kormányzásról, a közeljövőben hozandó intézkedésekről, de nem született döntés a kormányba való belépésükről” – fogalmazott. Hozzátette, nem tartja kizártnak, hogy ez megtörténjen, de még nem egyeztetett kollégáival erről a lehetőségről. ,,Miután megtárgyaljuk majd ezt az országos végrehajtó bizottságban, meglátjuk, mi a helyes döntés” – nyomatékosította.

A PSD államfőjelöltje hozzátette, felveszik a kapcsolatot más, parlamenti képviselettel nem rendelkező pártokkal is – például a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárttal (PNTCD) vagy az Ökologista Párttal -, valamint a szakszervezetekkel, civil szervezetekkel is, hogy közös blokkot alakítsanak a novemberi választás megnyerése érdekében.

Viorica Dăncilă ugyanakkor megerősítette, hogy lemond a Szociáldemokrata Párt elnöki tisztségéről, ha nem jut be az államfőválasztás második fordulójába.

 

www.agerpres.ro