Dăncilă: sürgősségi rendelet a büntetések szigorítására

Viorica Dăncilă kormányfő. Fotó: gov.ro
Viorica Dăncilă kormányfő. Fotó: gov.ro
Sürgősségi kormányrendelettel súlyosbítaná a gyilkosokra, nemi erőszakot elkövetőkre és pedofilokra kiróható börtönbüntetést, és az életfogytigalni szabadságvesztést is bevezetné Viorica Dăncilă kormányfő.

‘Kifejtettem, hogy drasztikus büntetéseket akarok a gyilkosok, nemi erőszakot elkövetők és a pedofilok esetében. Sürgősségi kormányrendelettel fogom bevezetni az életfogytiglani börtönbüntetést, és a büntetések szigorítását az említett tettekért. Nulla a toleranciám az embertelenséggel szemben’ – nyilatkozta Viorica Dăncilă csütörtökön a Victoria-palotában.

A kormányfő azt is bejelentette, hogy rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását fogja kérni az igazságügyi minisztérium által javasolt törvénymódosítások elfogadása érdekében.

‘Az igazságügyi minisztérium elemzi a büntetőtörvénykönyv előírásait a súlyos és különösen súlyos tettek esetében és módosító javaslatokat tesz a büntetések szigorítására. Én ki fogom adni a szükséges sürgősségi rendeleteket és fel fogom kérni a két házelnököt, hogy hívjanak össze rendkívüli parlamenti ülésszakot. Ezeket a törvénymódosításokat azonnal vita alá kell bocsátani és gyakorlatba kell ültetni. Én vállalom ezt’ – szögezte le Dăncilă.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .