Dăncilă: Románia államelnöke félretájékoztatja a lakosságot

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Választási játszmát űz Klaus Iohannis elnök a románok kárára és félretájékoztat a 2019-es költségvetéssel kapcsolatos kijelentéseivel – jelentette ki a keddi kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Dăncilă azt mondta, Iohannis elnök félretájékoztatja a román állampolgárokat és ‘nevetséges magyarázatokat’ ad arra, miért akadályozta meg a 2019-es állami költségvetés elfogadását. ‘Egyértelműen választási játszmát űz a románok kárára’ – fogalmazott a kormányfő, aki szerint az államelnök ‘felelőtlen’ kijelentéseket tesz és aggodalmat kelt a lakosságban azzal a ‘teljesen megalapozatlan’ állítással, hogy nincs pénz a nyugdíjakra.

Kifejtette, Iohannis alapvető tények ismeretének hiányában mondhatta azt, hogy hiányzik 1,4 milliárd lej a nyugdíjakra szánt költségvetésből. ‘A valóság az, hogy hosszú évek után a 2019-es esztendő az, amikor 1,7 milliárd lejes többlet lesz a nyugdíjalapban a társadalombiztosítási hozzájárulás terhének a munkáltatóról az alkalmazottra való átruházása nyomán, amit oly hevesen bírált az elnök” – mondta Viorica Dăncilă.

Kifejtette, az elnök felelőtlenül játszik az emberek érzelmeivel, de a nyugdíjasoknak semmi okuk aggodalomra, mert a kormány – ígéretéhez híven – folytatja a nyugdíjak emelését.

 

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .