Dăncilă: Másfél év kormányzás után kiértékeljük a minisztériumok munkáját

Viorica Dăncilă miniszterelnök
Viorica Dăncilă miniszterelnök
A Szociáldemokrata Párt (PSD)-Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kormánykoalíció másfél éves kormányzása után minden minisztérium munkáját kiértékelik, nyilatkozta szerdán Viorica Dăncilă miniszterelnök.

,,Kiértékelést tartunk, minden héten készítünk kiértékelést, amikor látjuk majd, hogy valaki lemarad, arra fogjuk ösztönözni, hogy érje utol a többieket” – válaszolta a kormányfő arra a kérdésre, hogy van-e olyan miniszter, aki nem jól végzi munkáját.

Az esetleges változásokról a kabinet összetételét illetően a kormányfő azt mondta, egyelőre egyik tárcavezetőnek sem kell távoznia.

,,Másfél év kormányzást követően kiértékelőt tartunk, a teljes kormányzást kiértékeljük, és akkor minisztériumokra lebontva is látszani fognak az eredmények, de összességében véve is kiértékeljük a kormány munkáját” – tette hozzá a miniszterelnök.

A kabinetvezetőt arról faggatták az újságírók, hogy Petre Daea mezőgazdasági miniszter milyen “sebességgel” végzi munkáját, Dăncilă pedig azt válaszolta, hogy nagyon jól teljesít, és ezt talán a mezőgazdászok érzékelik a leginkább.

Viorica Dăncilă kormányfő szerdán Vrancea megyébe látogatott, ahol egy öntözőrendszert avattak fel, amely a Szeret-Bărăgan csatornából fogja ellátni vízzel a mezőgazdasági területeket.

www.agerpres.ro