Dăncilă: Már hétfő este értesítettem a kormányőrséget arról, hogy nem tartok igényt a szolgálataira

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Lemond a miniszterelnök a kormányőrség szolgálatairól. Viorica Dăncilă a kabinet szerdai ülésének elején azt mondta, már hétfő este értesítette a kormányőrséget arról, hogy nem tart igényt a szolgálataira. “Értesüléseim szerint a kormány többi tagja is ugyanígy döntött” – tette hozzá.

A miniszterelnök ugyanakkor megjegyezte, “nincs semmiféle problémája” sem a kormányőrség tisztjeivel, sem magával az intézménnyel. “Nem én vagyok az egyetlen közméltóság, aki így dönt” – nyomatékosította Dăncilă.

Az ügy háttere, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea egy hétfő esti televíziós műsorban azt nyilatkozta, a SPP vezetője, Lucian Pahonţu “a kelleténél jobban” beleártja magát a politikába. “Paul Stănescu (miniszterelnök-helyettes – szerk. megj.) több nyilvános eseményen és az országos végrehajtó bizottság ülésein is mondta, hogy egy jó barátján keresztül Pahonţu azt üzente neki (…), hogy engem valamikor március körül kivégeznek, ő meg tartsa távol magát tőlem, őt védeni fogják, és az is lehet, hogy ő lesz a párt új elnöke” – fogalmazott Dragnea.

Ezt követően olyan információk jelentek meg a sajtóban, miszerint Viorica Dăncilă és az általa vezetett kormány tagjai lemondanak a kormányőrség szolgálatairól.

www.agerpres.ro