Dăncilă kormányfő az EP-választáson szavazott, a referendumon nem

Dăncilă kormányfő az EP-választáson szavazott, a referendumon nem
Az európai parlamenti választásokon Romániáért és a románokért szavazott, a referendumon viszont nem adta le voksát, mert Iohannis elnök ‘elpolitizálta’ azt – jelentette ki Viorica Dăncilă miniszterelnök, aki a fővárosi Jean Monnet líceumban berendezett válaszókörzetben élt szavazati jogával.

‘Romániáért és a románokért szavaztam, európai parlamenti jelenlétünkért, olyan emberek képviseletéért, akik nem a kérdőre vonásra felelnek, hanem Románia álláspontját képviselik érvekkel. Olyan csapatra szavaztam, akik a szó valós értelmében Romániát képviselik, nem fordulnak Románia ellen, hanem Románia prioritásait tartják szem előtt az európai jogalkotásban és a benyújtott javaslatok révén’ – jelentette ki a kormányfő.

Viorica Dăncilă hozzátette: csak az EP-választáson adta le voksát, a népszavazáson nem.

‘Azt mondtam, hogy a referendumon is fogok szavazni, úgy véltem, hogy minden érvet figyelembe véve szavazok a referendumon. De Klaus Iohannis legutóbbi megnyilvánulásai arra késztettek, hogy meggondoljam magam’ – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ‘nem szavazhatott a saját kormánya ellen’, és hogy Iohannis ‘elpolitizálta a referendumot’.

www.agerpres.ro