Dăncilă: havonta kiértékelést tartunk

Viorica Dăncilă miniszterelnök
Viorica Dăncilă miniszterelnök
Viorica Dăncilă miniszterelnök azt nyilatkozta vasárnap este a România TV műsorában, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) és Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) vezetőivel, Liviu Dragneával és Călin Popescu-Tăriceanuval együtt havonta kiértékelik a kabinet munkáját.

A miniszterelnök véleménye szerint az ország szempontjából rendkívül fontos projektekben ‘együttműködésre van szükség’ Klaus Iohannis államfővel. ‘Az ország szempontjából rendkívül fontos projektek esetében mindenképpen együttműködésre van szükség az államfő, a parlament és kormány között’ – hangoztatta Dăncilă.

Az államfőhöz fűződő viszonya korrekt és átlátható lesz – mondta a kormányfő. ‘Az a tény, hogy Klaus Iohannis, tiszteletben tartva a parlamenti többséget, engem nevezett ki miniszterelnöknek, növeli az én felelősségemet is a tekintetben, hogy azt nyújtsuk az embereknek, amire szükségük van: normalitást, egyensúlyt és együttműködést az ország szempontjából rendkívül fontos projektek esetében’ – szögezte le Dăncilă.

www.agerpres.ro