Dăncilă: ha a CNAS elnöke nem mond le, le fogjuk váltani

Răzvan Vulcănescu
Răzvan Vulcănescu
Ha az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke, Răzvan Vulcănescu nem mond le önszántából tisztségéről, meneszteni fogják – mondta péntek este Viorica Dăncilă miniszterelnök.

“Răzvan Vulcănescunak meg kell értenie, hogy ez nem opcionális, hanem kötelező. Ha ő nem hajlandó lemondani, az egészségügyi miniszterrel le fogjuk váltani, és másvalakit nevezünk ki a helyére. Én nem kérdeztem tőle, hogy le akar-e mondani tisztségéről, azt mondtam, hogy le kell mondania és ezt is fogja tenni” – fogalmazott Viorica Dăncilă egy besztercei sajtótájékoztatón. A miniszterelnök szerint a CNAS jövendőbeli vezetőjének olyan embernek kell lennie, “aki képes válaszolni a rendszer minden kihívására (…), ugyanakkor nagy gonddal választja ki a sajtószóvivőjét”. “Én soha nem fogom elfogadni, hogy valaki sértegesse a román állampolgárokat” – nyomatékosította a kormányfő.

A CNAS szóvivője, Daniel Osmanovici úgy fogalmazott szerdán egy rádióinterjúban az informatikai rendszer meghibásodása kapcsán, hogy “az emberek mindenképpen meghalnak, a rendszerrel és a rendszer nélkül is”.

Másnap – miután a kormányfő és az egészségügyi miniszter is a lemondását kérte – Răzvan Vulcănescu az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, nem áll szándékában távozni posztjáról. “Pillanatnyilag nem számolok a lemondás lehetőségével. Nem érzem magam vétkesnek az informatikai rendszer hibájáért. Vannak bizonyos dolgok, amelyeket folyamatukban kell megvizsgálni, figyelembe kell venni, hogy miért alakult ki ez a helyzet” – mondta akkor Vulcănescu.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .