Dăncilă: Felkészültünk, hogy megoldásokat kínáljunk az Egyesült Királyságban dolgozó vagy tanuló állampolgárainknak

Akt.:
Dăncilă: Felkészültünk, hogy megoldásokat kínáljunk az Egyesült Királyságban dolgozó vagy tanuló állampolgárainknak
A román hatóságok felkészültek arra, hogy megoldásokat kínáljanak fel az Egyesült Királyságban dolgozó vagy tanuló román állampolgárok számára, függetlenül a Brexit fejleményeitől – mondta csütörtökön Viorica Dăncilă kormányfő.

‘Tiszteletben tartjuk a brit képviselőház keddi szavazatát és reméljük, hogy Nagy-Britannia mielőbb konkrét megoldásokat fog kínálni a következő szakaszokról, hogy az Európai Unióból való kivonulás minél kevésbé ártson az állampolgároknak és az üzleti szférának. Álláspontunk szerint a kilépési megállapodás szilárd jogi alapot szolgáltathat, amely tompítaná a Brexit negatív hatásait. Hangsúlyozni szeretném, hogy a román kormányt folyamatosan foglalkoztatta a Nagy-Britanniában tanuló és dolgozó román állampolgárok jogainak tiszteletben tartása és védelme.(…) Felkészültünk, hogy megoldásokat kínáljunk az Egyesült Királyságban dolgozó vagy tanuló állampolgárainknak, függetlenül attól a forgatókönyvtől, amelyet Nagy-Britannia követni fog az Európai Unióból való távozásakor’ – mondta Viorica Dăncilă a kormányülés kezdetén.

Hozzátette: a Brexit az egyik legbonyolultabb ügy a román EU-elnökséggel járó feladatok közül.

Strasbourgi látogatásáról a miniszterelnök úgy számolt be: az Európai Parlamentnek azt az üzenetet továbbította, hogy minden európai állampolgárt egyenlő jogok illetnek meg, és a kettős mérce elfogadhatatlan az európai közösségen belül.

 

www.agerpres.ro