Dăncilă: Elfogadjuk a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló sürgősségi kormányrendeletet

Dăncilă: Elfogadjuk a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló sürgősségi kormányrendeletet
Keddi ülésén elfogadja a kormány a gyermeknevelési pótlék növeléséről szóló sürgősségi rendeletet – közölte a miniszterelnök. A pótlék összege március elsejétől nő.

A kormányülés kezdetén Viorica Dăncilă reményét fejezte ki, hogy az államfő mielőbb kihirdeti a költségvetési törvényt, amely emelt összegű gyermeknevelési pótlékot ír elő. ‘Ma elfogadunk egy sürgősségi kormányrendeletet, amely lehetővé teszi ezt az emelést’ – mondta a miniszterelnök.

Megerősítette: 2019. március elsejétől kezdve havi 300 lejes gyermeknevelési pótlék jár 2 éves korig, és ugyanekkora összeget kapnak 18 éves korukig a fogyatékkal élők is. Szintén március elsejétől 150 lejre nő a 2 és 18 év közötti gyermekeknek, illetve a már nagykorú, de líceumi tanulmányaikat végző, vagy szakoktatásban részt vevő fiataloknak fizetendő havi összeg.

‘Az állami költségvetési törvényben biztosított a szükséges összeg mindezen intzékedésekre. Remélem, hogy Románia elnöke túllép a politikai játszmákon és kihirdeti azt. Mindenféle akadályoztatás csak azt igazolná, hogy az ellenzék és Iohannis elnök demagóg eszközökkel próbál minél több szavazatot gyűjteni’ – jelentette ki Viorica Dăncilă.

Azt is kifejtette, hogy a büdzsétervben megtalálhatók a beruházásokhoz szükséges összegek, ezért ismét felkéri Klaus Iohannis államfőt, hogy tegyen le kampányízű retorikájáról és ne akadályoztassa a kormány lépéseit.

www.agerpres.ro