Dăncilă az Amerikai Egyesült Államokban folytatott megbeszéléseket

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Az amerikai hivatalosságokkal folytatott megbeszélései ,,visszahelyezték Romániát a világtérképre”, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő.

A miniszterelnök a România TV-nek adott kedd esti telefonos nyilatkozatában arról beszélt, hogy a március 23-26-án az Amerikai Egyesült Államokban tett látogatása során ‘nagyon jó találkozásokban’ volt része, többek közt Mike Pence USA-alelnökkel, Ross Wilbur kereskedelmi miniszterrel, Nancy Pelosi képviselőházi elnökkel, Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnökkel. ‘Véleményem szerint ezek a találkozások, ezek a megbeszélések visszahelyezték Romániát a világtérképre, és ezt pozitív értelemben mondom, tekintve, hogy itt, az Amerikai Egyesült Államokban elismerően nyilatkoztak országunkról és kormányunkról’ – mondta Dăncilă.

A miniszterelnök kijelentette, hogy az USA ,,az a stratégiai partner, amely biztonságot nyújt Romániának”, és hogy minden amerikai tárgyalópartnere kifejezte azon óhaját, hogy mielőbb Romániába látogasson. ‘Ez egy olyan lehetőség, amelyet szerintem nem kellene elveszítenünk’ – tette hozzá.

Dăncilă kifejtette, jó hírekkel tér haza Romániába, mert több amerikai nagyvállalat képviselője is nyitottságot mutatott az iránt, hogy Romániában fektessen be. ,,Örömmel töltött el, hogy bíznak Románia kormányában, a PSD-ALDE kormányban” – tette hozzá a miniszterelnök.

 

www.agerpres.ro