Dăncilă: A román EU-elnökség célul tűzte ki a rasszizmus, az intolerancia, a xenofóbia, a populizmus és az antiszemitizmus elleni hatékony fellépést

Dăncilă: A román EU-elnökség célul tűzte ki a rasszizmus, az intolerancia, a xenofóbia, a populizmus és az antiszemitizmus elleni hatékony fellépést
Az Európai Unió román elnöksége alapvető célul tűzte ki a rasszizmus, az intolerancia, a xenofóbia, a populizmus és az antiszemitizmus elleni hatékony fellépést, valamint a gyűlöletbeszéd visszaszorítását – nyilatkozta kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Az antiszemitizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd elleni küzdelem jövőbeni stratégiáiról a román parlament épületében szervezett magas szintű találkozón a kormányfő elmondta, az Európai Unió Tanácsának román elnöksége az alapvető európai értékek népszerűsítése jegyében folytatta munkáját. “Az alapvető értékekről – egység, tolerancia, megértés, szolidaritás – beszéltünk Nagy-Britanniának az Európai Unióból való kivonulása kapcsán, és szóvá tettük a migrációt, az integrációt, az inklúziót egy olyan választási kampányban, amelyet üzenetek széles skálája jellemzett az Európa-pártiaktól a populista tartalmúakig” – mondta.

Dăncilă beszédében rámutatott, a román EU-elnökség intézkedéseket javasolt az álhírek terjedésének megakadályozása érdekében, “többek között a tömegtájékoztatással kapcsolatos oktatás javítása, valamint a félretájékoztatás elleni küzdelmet szolgáló európai mechanizmusok kifejlesztése révén”.

A miniszterelnök hozzátette, Romániát továbbra is foglalkoztatja a holokauszttal kapcsolatos oktatás minőségének javítása, és számos javaslata van e tekintetben, beleértve egy közös tanterv kidolgozását. “Biztosíthatom önöket arról, hogy Románia az elkövetkezőkben is kiveszi a részét ebből a munkából. (…) Azt akarjuk, hogy az ország e témával kapcsolatos ambiciózus terveit vigyék tovább és valósítsák meg” – fogalmazott.

 

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .