Dăncilă: a fenntartható fejlődésre vonatkozó célkitűzések konkrét megoldásokat kínálnak az életminőség javítására

Dăncilă: a fenntartható fejlődésre vonatkozó célkitűzések konkrét megoldásokat kínálnak az életminőség javítására
A fenntartható fejlődésre vonatkozó célkitűzések konkrét megoldásokat kínálnak az emberek életminőségének javítására, az antibiotikumok fogyasztásának a csökkentésétől a szegénység felszámolásáig, jelentette ki kedden Viorica Dăncilă kormányfő.

‘Ma ült össze első ízben a fenntartható fejlődésért felelős tárcaközi bizottság, amely monitorizálja annak a 17 célkitűzésnek a gyakorlatba ültetését, amelyeket Románia 2015-ben felvállalt. (…) A fenntartható fejlődésre vonatkozó célkitűzések konkrét megoldásokat kínálnak az emberek életminőségének javítására, az antibiotikumok fogyasztásának a csökkentésétől a szegénység felszámolásáig’ – mondta el Dăncilă a Victoria-palotában tartott ülés elején.

Hozzáfűzte, a kormánystruktúrában létrehozott osztály két éve működik, tavaly év végén pedig befejezte a fenntartható fejlődés több évre (2030-ig) szóló stratégiájának a kidolgozását.

Évente legalább két munkamegbeszélést szándékoznak tartani, hogy a szektoriális politikákat összehangolják és hatékony együttműködést biztosítsanak az állami intézmények között a stratégia célkitűzéseinek gyakorlatba ültetése érdekében, mutatott rá a miniszterelnök, hozzátéve, létre fognak hozni egy konzultatív tanácsot is, amely összegyűjti a szakembereket a különböző területekről.

‘Egy olyan ütemtervet dolgozunk ki, amelyben minden egyes tárcának lesz feladata. Világosan kell látnunk a dolgokat, hogy biztosak lehessünk afelől, időben végrehatjuk a vállalt célkitűzéseket’ – szögezte még le Dăncilă.

www.agerpres.ro