Dăncilă: 2019. január 1-jétől nő a minimálbér

Dăncilă: 2019. január 1-jétől nő a minimálbér
Pénteki ülésén fogadja el a kormány azt a határozattervezetet, amellyel 2019. január 1-jétől a jelenlegi 1900 lejről 2080 lejre, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében pedig 2350 lejre emeli a minimálbért – közölte Viorica Dăncilă a kormányülés sajtónyilvános részén.

A miniszterelnök emlékeztetett, korábban a kabinet elfogadott egy rendeletet a differenciált minimálbér bevezetéséről. A pénteki ülés napirendjén szereplő, ezt kiegészítő határozat 2080 lejben szabja meg a kötelező legkisebb munkabér összegét, illetve 2350 lejes minimálbért irányoz elő a felsőfokú végzettséggel és legalább egyéves munkatapasztalattal rendelkezők esetében. A 9,47, illetve 23,68 százalékos minimálbér-emelésre vonatkozó intézkedés január elsejétől lép érvénybe – nyomatékosította Dăncilă.

A kormányfő ugyanakkor cáfolta a bérek és a nyugdíjak befagyasztásáról szóló híreszteléseket, és hangsúlyozta, 2019-ben az egységes bértörvényben előírtaknak megfelelően nőnek majd a fizetések a közszférában. “Nem korrekt, nem tisztességes téves információkkal aggodalmat kelteni a nyugdíjasok, közalkalmazottak körében, játszani az érzelmeikkel” – fogalmazott a miniszterelnök.

www.agerpres.ro

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .