Dan Fleşeriu: pénteken Craiován is nyerni kell

Dan Fleşeriu, a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapatának edzője szerint a vasárnapi, Aradi ICIM elleni siker semmit sem ér, ha csapata nem győzi le a SCM Craiovát.

A Szatmárnémeti VSK legyőzte vasárnap este a sokkal esélyesebbnek tartott Aradi ICIM női kosárlabdacsapatát, így átvette a vezetést a középdöntő főcsoportjában. A 63–47 arányú siker után Dan Fleşeriu, a VSK edzője nyilatkozott lapunknak.
– Nyilván örülök a sikernek, mert hatalmas fegyvertény legyőzni az Aradi ICIM–et. Viszont nagyon fáradt vagyok, a játékosaimnak pedig nagyon kimerítő volt ez a meccs. Most látszott Fülöp György munkája a csapatnál, aki lányok erőnléti felkészítésével foglalkozik. Ha ő nincs, és nem készíti fel őket, akkor nem tudom, hogy az öt alapjátékos bírta volna–e a 40 percet ilyen tempóba lejátszani. Nagyon sokat köszönhetek Fülöp Györgynek is. A lányok mindent beleadtak a pályán, nagyon nehéz dolguk volt, de minden dicséretet megérdemelnek.
– A bajnokság ezen szakaszában már nem lehet könnyű, vagy nehéz meccsekről beszélni, mivel minden győzelem számít. Az öt alapjátékos fogja bírni ezt a tempót?
– Tartok tőle, hogy nem. Remélem Claudia Pop most már megkapja a zöldkönyvét Spanyolországból, és talán csatlakozik a kerethez még egy játékos, aki a sérült Kailey Klein helyére érkezne. Öt játékossal nem lehet kihúzni a bajnokságot.
– Az ICIM elleni győzelem reményt adhat a bajnoki döntőbe való szerepléshez?
– Még sok van addig a bajnokságból. Az aradiak elleni siker semmit sem ér, ha botlunk a következő fordulóban, Craiován. Tisztában vagyok a klub vezetőségének elvárásaival, azon dolgozunk, hogy teljesítsük azt, de én egyelőre a következő meccset kell készítsem. Egyelőre nem gondolok a bajnoki döntőre.

Stacey véleménye
Az Aradi ICIM ebben az idényben első vereségét szenvedte el. A Maros–partiak a román bajnokságban, a Román Kupában és a Női Közép–Európa Ligában is veretlenek voltak. A Szatmárnémeti VSK elleni vereség után az ICIM edzője, Stacey Nolan (aki egyben a felnőtt női válogatott szövetségi kapitánya is) azt mondta az újságíróknak: „Boldog vagyok, hogy Szatmáron szakadt meg a veretlenségi sorozatunk és nem másutt.” Az amerikai tréner egyébként azt állítja, mind az ICIM–nek, mind a VSK–nak nehéz dolga lesz ezután a bajnokságban, mivel minden csapat elsősorban ezt a két együttest akarja majd megverni.

Címkék: , ,