Dan Barna: Zászlókkal fogunk tüntetni holnap

Dan Barna, USR
Dan Barna, USR
Zászlókkal fognak tüntetni szerdán a parlament épülete előtt, hogy ,,megakadályozzák a Dăncilă-kormányt és Liviu Dragneát Románia jövőjének elkobozásában” – nyilatkozta kedden Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.


,,Ma van a nemzeti zászló napja. Amikor a negyvennyolcas forradalom idején a Romániát megalakító maroknyi ember első alkalommal kitűzte Románia piros-sárga-kék zászlaját, nem csak egy szimbólum született a románok számára, hanem egy olyan elem, amely véglegesen meghatározta kollektív tudatunkat. 100 évvel a nagy egyesülés és 160 évvel a szabadságharc után, ismét fordulóponthoz érkeztünk a történelmünkben. Zászlókat lengetve (…) védjük meg értékeinket és lelkiismeretünket azok ellen, akik el akarnak téríteni az európai és demokratikus utunkról” – írta Dan Barna a Facebook-on.

A pártelnök szerint ,,az a legszomorúbb”, hogy ezeket az erőket olyan emberek képviselik, akiket egy jobb élet reményében szavaztak meg az állampolgárok.

,,Talán nem véletlen, hogy ma van a zászló ünnepe, egy nappal a történelmi pillanat előtt, amikor arra kérjük a román állampolgárokat, hogy támogassanak a román népet és szimbólumaikat semmibe vevő, toxikus kormány és parlamenti többség ellen folytatott harcban. Zászlókkal fogunk tüntetni a parlament előtt, hogy megakadályozzuk a Dăncilă-kormányt és Liviu Dragneát Románia jövőjének elkobozásában”

www.agerpres.ro