Dan Barna: Optimista vagyok; a végső eredmény a szavazatok megszámlálása után születik meg

Akt.:
Dan Barna: Optimista vagyok; a végső eredmény a szavazatok megszámlálása után születik meg
Optimistán nyilatkozott Dan Barna, az USR-PLUS választási szövetség államfőjelöltje a vasárnap esti exit poll eredmények közzététele után. Kijelentette, a végső eredmény a szavazatok megszámlálása után születik meg.

‘Láttam az exit pollok eredményét, ezek az eredmények bátorítóak, pozitívak és bizakodók maradunk’ – nyilatkozta Dan Barna az USR székházában az exit poll eredmények közzététele után, amelyek szerint a harmadik helyen végzett az államfői székért folyó küzdelemben, Klaus Iohannis és Viorica Dăncilă mögött. ‘Jelenleg még folyik a szavazás. Köszönöm a diaszpórának ezt az üzenetet, amelyre egész Romániának szüksége volt: tudunk tenni a változásért, ha nem maradunk kívül’ – jelentette ki az USR-PLUS jelöltje.

Barna köszönetet mondott a külföldön élő román állampolgároknak, akik véleménye szerint ‘történelmi rekordot’ állítottak fel az urnáknál való jelenlét tekintetében, ami ‘bizalmat és reményt’ ad. Ugyanakkor emlékeztetett, hogy az Amerikai Egyesült Államokban még órákon át zajlik a szavazás. ‘Optimista vagyok a végső eredményt illetően, mert az utolsó órákban növekszik az arány’ – mondta.

Az USR elnöke szerint ez a kampány bizonyíték arra, hogy az egyszerű emberek is fel tudják venni a harcot a régi politikai osztállyal.

Az IRES közvélemény-kutató intézet exit poll felmérése szerint a vasárnapi államfőválasztáson a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje, Klaus Iohannis a szavazatok 38,7%-át, a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Viorica Dăncilă a voksok 22%-át szerezte meg, míg az USR-PLUS választási szövetség jelöltjére, Dan Barnára a választópolgárok 16,1%-a voksolt.

Ugyanakkor a CURS-Avangarde exit poll felmérése szerint az államfőválasztás vasárnapi első fordulójában Klaus Iohannis a szavazatok 39%-át, Viorica Dăncilă 22,5%-át, míg Dan Barna a voksok 16,4%-át szerezte meg.
www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .