Dan Barna: Az ország politikai érettségét bizonyítaná, ha az államfőválasztások második fordulója PSD-mentes lenne

Dan Barna: Az ország politikai érettségét bizonyítaná, ha az államfőválasztások második fordulója PSD-mentes lenne
Romániának jelenleg olyan kormánya van, amelynek pengeélen áll a többségi támogatottsága, jelentette ki Dan Barna, az USR PLUS szövetség államefőjelöltje az AGERPRES hírügynökségnek adott interjúban.

Barna úgy nyilatkozott: jó jelnek tartja, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) 34 hónapon keresztül tartó kormányzása után Románia ,,megszabadul minden idők valószínűleg legsötétebb PSD-kormányzásától”, és ez azt jelenti, hogy Románia a gyógyulás útjára lépett.

Az ország politikai érettségét Barna szerint az bizonyítaná, ha az államelnök-választások második fordulójába nem kerülne be a PSD jelöltje. ,,Az államelnök-választások első fordulójának tétje egy PSD-mentes második forduló. Ez bizonyítaná, hogy 30 évvel a forradalom után Románia végre elérte a politikai érettséget, és keményen megbüntet egy pártot, amely teljesen eltávolodott az állampolgárok óhajaitól” – mondta a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Dan Barna arról is beszélt, hogy az általa vezetett párt törvényhozói bizalmat szavaztak a kormánynak, de a jövőben aktívan figyelemmel fogják kísérni, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezette kabinet valóban azokat a célkitűzéseket követi-e, amelyeket közösen tűztek ki. Ilyen többek közt a kétfordulós polgármester-választás bevezetése, a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezés jogszabályba foglalása, a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének visszavonása, az erdőirtás leállítása, Verespatak felvétele az UNESCO világörökségi listára, a külhoni románok magasabb arányú képviselete a parlamentben. ,,Metaforikusan szólva a külföldön élő románok képezik messze a legnagyobb megyét Romániában” – érvelt Dan Barna.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .