Dacian Cioloş szerint “alávaló ostobaságról árulkodó vicc” az, hogy ő Soros György fia lenne

Dacian Cioloş szerint “alávaló ostobaságról árulkodó vicc” az, hogy ő Soros György fia lenne
“Alávaló ostobaságról árulkodó viccnek” minősítette Dacian Cioloş miniszterelnök azt a, főleg a virtuális térben terjesztett információt, miszerint ő Soros György házasságon kívül született gyermeke lenne.

“Ahogy én ismerem a román embereket, elég értelmesek és kellő humorérzékkel rendelkeznek ahhoz, hogy megfelelően kezeljék ezt az alávaló ostobaságról árulkodó viccet, amelynek kitalálói úgy gondolják, hogy megtéveszthetik az embereket ilyen aberrációkkal. Lehet, hogy ha nem álltak volna elő ezzel az elmélettel, egyesek azt hitték volna, hogy tudom is én, milyen kapcsolatban állok ezzel az úrral. Jómagam – ellentétben néhány előttem tisztségben volt kormányfővel, akik még fotózkodtak is vele – soha nem találkoztam Sorossal. Na de ha az elmélet terjesztőinek sikerül bebizonyítaniuk állításukat, örökségül hagyom nekik azokat a feltételezett milliárdokat politikájuk finanszírozására – fogalmazott a miniszterelnök a DigiFM rádióadón.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a Dacian nevet édesapja választotta, és amíg életben volt, sokszor köszönetet mondott neki ezért, hiszen utalás ” a román lélek gyökereire, amelyek Daciába nyúlnak vissza”.

AGERPRES/(RO – szerző: Doroteea PURCĂREEA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro