Döntetlen az olaszokkal

Döntetlen az olaszokkal
Döntetlent játszott a Románia utánpótlás labdarúgó–válogatottja Pistoiaban a házigazda olasz korosztályos nemzeti együttessel szemben.

Az első félidőben Emil Săndoi legénysége nem sokat zavart Viviano kapuja előtt, de a hátvédsor Radu Ştefan vezérlésével remekül helyt állt az olasz támadásoknak. Mégis egy védelmi hiba révén szerzett vezetést Pierluigi Casiraghi együttese: a 39. percben Tănase rosszúl kezelte a labdát, a játékszer pedig Rossi elé került. A középpályás nem sokat gondolkodott, kapura rúgott, a labda pedig Tudoséről irányt váltva célba ért. A második félidőben Ochiroşii váltotta Tănasét, így a románok támadójátéka is megélénkült. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a 87. percben a Steaua játékosának beadására érkezve Bogdan Stancu vágta a labdát a csereként beállt Consigli kapujába.

„Teljesítettük célunkat: nam szenvedtük vereséget az olimpiára készülő olasz csapattal szemben, összeségében jól játszottunk, és alkalmam volt valamennyi játékosomat tesztelni – mondta Săndoi, az U21–es válogatott szövetségi kapitánya. – Ez a mérkőzés több önbizalmat adhat a fiúknak a következő tétmérkőzésekre.” A román együttes ugyanis az Európa–bajnokság selejtezőire készül.

U21–es válogatott, barátságos mérkőzés

Olaszország – Románia 1–1 (1–0).