Döntések a beruházásokért

Döntések a beruházásokért
Bihar megye – Tizenhárom napirendi pont szerepelt Érmihályfalva Helyi Tanácsának pénteki gyűlésén, de lényegében mindegyik egy témáról szólt: a városban zajló, vagy tervbe vett beruházásokról.

A mihályfalviak egyelőre azt tudtják, hogy bár elvileg majdnem 20 éve városban laknak, a városra jellemző infrastrukturális adottságok hiányoznak. Ezek kiépítése az utóbbi években kezdődött meg, és a beruházásoknak eddig csak a kellemetlen következményeivel szembesültek: utcák felásása, épületek bontása, nehezen járható utak, stb. A tanácsülés első napirendi pontjaként Kovács Zoltán polgármester tartott több, mint egy órás tájékoztatót a folymatban lévő munkákról, illetve a tervbe vettek előkészületeiről.

A sok adat, dátum, pénzösszeg, helyrajzi szám a kívülálló számára szinte követhetetlenné teszi mindegyik nyomonkövetését, de az átláthatóság biztosítása megfelelő számú szakember hiányában az önkormányzatnak is komoly erőpróbát jelent. Csupán felsorolunk most párat: ivóvízhálózat és csatornahátózat, ivóvíz- és szennyvíztisztító, a középiskola bővítése, regionális szeméttelep, a városi park modernizálása, a közvilágítás minden utcára kiterjedő modernizálása, stb. A további napirendi pontok során a kivitelezésekhez szükséges döntéseket hozták meg, például árverések feltételeiről. A részletekre visszatérünk.

Rencz Csaba