Döntöttek az Olimpia–ügyben

Döntöttek az Olimpia–ügyben
Szatmárnémeti – Hiába a tiltakozás, Catrinel Raţ „túladott” a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapaton.

Pénteken, a labdarúgó III. Liga tavaszi idényének első fordulójában a Szatmárnémeti Olimpia a szilágysomlyói Măgura stadionban fogadja ellenfelét, a Marosvásárhelyi Gaz Metant. Ugyanis Catrinel Raţ javaslatát ma elfogadta a román szövetség (FRF) szakbizottsága. Mint arról többször is beszámoltunk, az Olimpia egyetlen képviselője arról játékoztatta a FRF–t, hogy a szatmári stadiont korszerűsítik (ez nyilván nem igaz – szerk. megj.), ezért más helyszínt keresett a hazai mérkőzésen megrendezésére. A Szilágysomlyói Mobila vezetői hajlandóságot muatattak arra, hogy átveszik az együttes vezetését, de nyárig Szatmárnémeti Olimpia név alatt szerepel a csapat a III. Liga 6. csoportjában.

Megpróbáltuk telefonon felvenni a kapcsolatot Raţcal, hogy megkérdezzük: nyártól lesz–e még Szatmárnémeti Olimpia, vagy a döntése egyben azt is jelenti, hogy a 83 éves multtal rendelkező együttes megszünt? Többszöri hivásunkra viszont nem válaszolt a klubevezető.

Nyílt levelet küldtek

Az Olimpia szurkolói egyébként nyílt levelet küldtek a FRF–hez, melyben tiltakoztak az ellen, hogy a kedvenceik hazai mérkőzéseit Szilágysomlyón rendezzék. Szerintük a helyszínváltoztatás csak „paraván” annak, hogy Raţ eladta az Olimpia III. ligás helyét.

„Fájdalmas dolog, hogy idejutott a csapat” – vélekedett röviden az Olimpia egyik emblématikus játékosa, Csík Tibor.